Qigong-ul – sau lucrul cu energia – este un sistem de cultivare a sănătătii care face parte din medicina tradiționalăchineză, modul sau de abordare fiind unul holistic, cu efecte pe  plan fizic, emoțional, energetic și spiritual. Tehnică veche de peste 5000 de ani, qigongul a devenit astăzi cunoscut în intreaga lume, fiind considerat de Organizația Mondială a Sănătății drept una din cele mai eficiente modalități de păstrare a sănătății. Cercetările au arătat că Tai Chi şi Qigong reduc anxietatea, depresia, durerile cronice, ajută la întărirea sistemului imunitar, îmbunătăţesc funcţia respiratorie, îmbunătăţesc substanţial echilibrul, aduc beneficii sistemului cardiovascular, furnizează un instrument puternic de management al stresului şi încetinesc procesul de îmbătrânire.Clasa pe care v-o propunem constă în forme dinamice ușoare, dar foarte eficiente  de lucru cu energia, forme  de mobilitate, exercitii de respirație, masajul unor puncte de pe meridiane – tehnici menite să aducă relaxarea corpului și a minții, sporirea vitalității,  menținerea sănătății și echilibrul sufletului.

Printre multiplele beneficii pe care practica perseverentă a qigong-lui le aduce, putem aminti următoarele:

      întărește articulațiile,

      îmbunătățește postura,

      dezvoltă coordonarea fizică și flexibilitatea,

      înlătură depresia, anxietatea, stresul,

      deschide meridianele corpului,

      contribuie la păstrarea echilibrului hormonal în diverse perioade ale vieții,

      ajută la întarirea organelor interne și la recuperarea după boli,

      constituie un factor important în tratarea unor afecțiuni precum: insomnie, hipertensiune, osteoporoză, afectțiuni urogenitale,

      stimulează sistemul imunital,

      echilibreaza activitatea celor două emisfere cerebrale

      dezvoltă intuiția.

Aceasta disciplina se poate practica indiferent de vârsta sau de starea corpului, într-un spațiu interior sau în aer liber, se învață ușor și nu necesită mult timp.

Alături de BodyArt la birou, kinetogym la birou, masaj la birou și QIGONG dinamic face parte din programele moderne de wellness corporate ce se pot practica cu ușurință în companii.