_DSC1887Chair massage, sau: masaj asezat, masaj on-site; este o forma a masajului la birou practicat de 3 decenii in occident, ce a luat amploare in ultimii 10 ani si in Romania, terapie pe care o recomandam si o practicam cu mult succes atat in companiile din Bucuresti cat si din tara. Folosit in mod special ca o tehnica de relaxare, masajul pe scaun se  practica atat in firme cat si in locuri publice: aeroporturi, targuri, parcuri.

Kinetoterapeutii nostri eficientizeaza la maxim timpul beneficiarilor, combinand masajul de relaxare cu cel medical si completandu-l cu exercitii de stretching, mobilizari si manipulari articulare. Programul de chair massage conceput de noi se bazeaza pe tehnici orientale: Yumeiho, Shiatsu si presopunctura, implica masarea spatelui, cefei, capului si membrelor superioare. Se realizeaza pe un scaun special care este foarte confortabil, de catre cadre medicale specializate in recuperare, nu implica dezbracarea si nici vreo tinuta anume sau o pregatire speciala a beneficiarilor, deci are marele avantaj de a putea fi facut oriunde, oricand si oricui. Pentru o relaxare totala se vor folosi meloterapia si aromoterapia. Profunzimea cu care se face masajul este bazata pe nevoile individuale ale beneficiarului, variind de la o apasare ferma, pana la o atingere usoara, pentru cei mai sensibili.

Efectele chair massage:

  • restaurarea capacitatii functionale ale articulatiilor gatului, umerilor, mainilor, si coloanei vertebrale;
  • alaturi de mobilizarile articulare si de stretching, elimina stazele circulatorii de la nivel muscular si elibereaza tensiunile musculare ce genereaza contracturile,  responsabile in cele mai multe cazuri de aparitia durerilor de spate si cap;
  • elibereaza tensiunea acumulata la nivelul vertebrelor, amelioreaza circulatia cerebrala restabilind irigarea normala cu sange a creierului si avand drept consecinta cresterea capacitatii de concentrare, si memorare;
  • imbunatateste starea psihica, fapt datorat atat eliminarii stresului si a durerii, cat si a confortului aparut in consecinta sedintei de masaj.

Masajul pe scaun efectuat cu regularitate la locul de munca, poate prevenii neplacerile pricinuite de pozitia sezand mentinuta timp indelungat in fata calculatorului si duce la scaderea concediilor medicale in companii.