Green color bath salt and liquid soap
Green color bath salt and liquid soap

Masajul ne ajuta sa slabim? Raspunsul este da, cu o singura precizare, slabeste cel care face masajul, nu cel caruia i se face.

Trebuie sa recunosc faptul ca inainte sa scriu acest articol am aruncat o privire pe siteurile care trateaza aceasta tema si pot sa spun ca am zambit amarnic. Va astern in continuare cateva formulari care cu neobrazare sunt uzitate de „specialistii in remodelare corporala”, pacalind sexul frumos vanzandu-le iluzii: “masajul remodeleaza silueta”, „circumferinta soldurilor se va „topi“, „dizolvarea adipozitatilor”.

Corpul uman e din plastelina? Cum se dizolva adipozitatile, intra in sange? Sau se evapora?

Daca va uitati pe siteurile de profil veti constata ca rezultatele sunt conditionate de o dieta corespunzatoare si de exercitii fizice. Oare de ce? V-ati intrebat vreo data de ce sunt recomandate la pachet: masajul, impachetari cu termosudatie, electrostimulari, ultrasunete si o dieta corespunzatoare? Tot ce veti face intr-un salon de „remodelare corporala” este menit sa va dezedematizeze, adica sa scoata apa din celule.

Dupa cum se stie corpul uman are in compunere circa 70% apa, prin urmare eliminand apa veti fi mai usoara si va vor scadea si circumferintele, dar asta nu inseamna ca ati eliminat din tesutul adipos. Daca doriti sa slabiti faceti miscare pentru ca astfel musculatura transforma rezervele de grasime in energie mecanica. Prin urmare cantitatea de kilocalorii ingerate trebuie sa fie mai mica decat cele consumate de musculatura.

Electrostimularile se folosesc in medicina pentru mentinerea tonusului muscular in cazul leziunilor nervoase periferice, dar, pana apare reinervatia, din acel moment este pus la treaba pacientul. Am citit deasemenea ca 45 de minute de electrostimulari echivaleaza cu 6 ore de fitnes, daca ar fi asa culturistii nu ar mai transpira prin salile de forta si ar da navala la „centrele de remodelare corporala”.

Masajul, slava Domnului, are eficacitatea demonstrata intr-o sumedenie de afectiuni si indicatiile lui sunt variate dupa cum am scris in sectiunile specifice de pe site, dar in cazul slabitului eficienta se situeaza undeva dupa virgula.
Masajul, prin vazodilatatia produsa are rolul de a va pregatii musculatura pentru exercitiile fizice si foarte important prin efectul trofic va da fermitate tegumentului. Cu alte cuvinte va ajuta sa slabiti frumos, dar, masajul nu slabeste.

Nu luati de bun tot ce vi se spune, cercetati, fiti suspiciosi pentru ca vanzatorii de produse sau servicii va mint pentru banii dumneavoastra.

Felician Strete